A receptünk gluténmentes, tejmentes, IR-barát verzió, így a klasszikus marha- és birkapörkölt helyett az egészségügyi okból diétázó, vegetáriánus és fogyókúrázó vendégek is fogyaszthatják.
Hozzávalók 4 személyre
- 500 g csiperke
- 200 g füstölt sonka
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 100 g sűrített paradicsom
- 1 ek napraforgóolaj
- só
- bors
- oregano
- bazsalikom
- 4 ek eritrit
- 4 adagnyi hajdinás nokedli (recept ITT)
Elkészítés
Az apróra vágott vöröshagymán 1 evőkanálnyi olajon üvegesre pároljuk, rádobjuk a kockázott sonkát, a szeletelt gombát, lepirítjuk. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, felöntjük annyi vízzel, amennyi épp ellepi. Ízlés szerint fűszerezzük. Figyelem! A sóval óvatosan bánjunk, mert a sonka eleve sós!
Végül hozzáadjuk az eritritet (vagy ízlés szerint más édesítő anyagot). A víz elforralásával besűrítjük.
Nokedlivel összeforgatva tálaljuk.
Kiválóan illik hozzá friss, ecetes lében áztatott fejes saláta, jégsaláta vagy kínai kel.
1 adag energia- és tápanyagtartalma (eritrittel készítve):
515 kcal, 57 g szénhidrát, 18 g zsír, 24 g fehérje
A receptet összeállította:
Szarka Dorottya dietetikus