(gluténmentes, diabetikus)
Hozzávalók 16 szelet elkészítéséhez:
- 500 g túró
- 175 g natúr joghurt
- 5 db tojás
- 5 evőkanál rizsdara (ha nem fontos a gluténmentesség, akkor rizsdara helyett tökéletes a zabkorpa)
- 5 evőkanál xilit (itt beszerezhető)
- 1 evőkanál útifűmaghéj (itt beszerezhető)
- 1 db citrom reszelt héja
- 2 db őszibarack
- 1 fürt szőlő
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához adjuk a xilitet és fehéredésig keverjük. Ezután hozzáadjuk a széttört túrót, rizsdarát, útifűmaghéjat, joghurtot és a citrom reszelt héját. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a túrós masszához forgatjuk. Végül sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és a tetején szépen elrendezzük a vékony szeletekre vágott barackot és a szőlőszemeket. 180 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük.
Energia – és tápanyagtartalom 1 szeletben:
-Energia: 104 kcal
-Fehérje: 7 g
-Zsír: 3 g
-Szénhidrát: 12 g
A receptet összeállította
Varga Dóra dietetikus