(gluténmentes, tejmentes, cukormentes)
Hozzávalók 10 szeletes süteményhez:
Tésztához:
-110 g gesztenyeliszt
-110 g mandulaliszt
-100 g tejmentes margarin
-1 db tojás
-10 g eritrit
-1 csipet só
Töltelékhez:
-250 g bogyós gyümölcs
-100 g alma
-10 g ertitrit
-Fűszerek ízlés szerint (fahéj, szegfűszeg, narancshéj, citromhéj, kardamom)
-20 g útifűmaghéj
Elkészítés:
A hideg margarint összemorzsoljuk és összekeverjük a lisztekkel. Ez után hozzáadjuk a tojást, eritritet és a sót, majd gombócot formázunk a tésztából. Kb. 30 percre a hűtőbe tesszük. Ez alatt megtisztítjuk az almát, apró darabokra vágjuk és a többi gyümölccsel, az eritrittel és a fűszerekkel összefőzzük. Piteformába sütőpapírt teszünk, majd a 30 perc leteltével kivesszük a tésztát a hűtőből és elegyengetjük a formában, rászórjuk az útifűmaghéjat, végül pedig eloszlatjuk a tésztán a gyümölcsöket. Előmelegített sütőben 150°C-on kb. 25 percig sütjük.
Energia- és tápanyagtartalom 1 szeletben:
Energia: 149 kcal
Fehérje: 5,6 g
Zsír: 8,5 g
Szénhidrát: 12,1 g
Receptet összeállította: Sárga Diána, dietetikus