Hozzávalók 10 szeletes süteményhez:
- 105 g mandulaliszt
- 150 g rizsliszt
- 1 csomag sütőpor
- 50 g durvára vágott dió
- 10 g fahéj
- 120 g tejmentes margarin
- 50 g eritrit
- 100 ml cukormentes mandulatej
- 1 db körte (kb. 130 g-os)
- 180 g bogyós gyümölcskeverék
- 100 g alma (opcionális a díszítéshez)
Elkészítés:
Egy nagy tálba összekeverjük a mandulalisztet, rizslisztet, sütőport, diót, fahéjat és az eritritet. Ezután hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott margarint, a felkockázott körtét és a bogyós gyümölcsöket. Elkezdjük összegyúrni a mandulatej segítségével és addig gyúrjuk, amíg össze nem áll. Ha kész van a tészta margarinnal kikent és kevés rizsliszttel megszórt kapcsos tortaformába helyezzük és a kezünkkel egyenletesen eloszlatjuk benne. A tetejét díszíthetjük vékony almaszeletekkel. Előmelegített sütőben 150° C- on 40 percig sütjük.
Energia- és tápanyagtartalom 1 szeletben:
Energia: 225 kcal
Fehérje: 6 g
Zsír: 14 g
Szénhidrát:18 g
Receptet összeállította: Sárga Diána, dietetikus