(tejmentes, tojásmentes, gluténmentes, diabetikus)
Hozzávalók 6db jégkrémhez:
20 g chia mag
5 g útifűmaghéj
120 g (1 db) nektarin
120 g eper
150 ml kókuszkrém
150 ml víz
Elkészítés:
Botmixerhez tartozó edénybe beleöntjük a kókuszkrémet, felhígítjuk vízzel, majd beletesszük a chia magot, az útifűmaghéjat és állni hagyjuk kicsit. Ez idő alatt megmossuk és megtisztítjuk a gyümölcsöket és ezeket is beletesszük az edénybe. Összeturmixoljuk az összetevőket és jégkrém formákba öntjük a masszát. Forma hiányába rakhatjuk kefir/ joghurt dobozába és spatulát állítunk bele. Miután megszilárdult a fagyasztóban fogyasztható is a frissítő jégkrém.
Tipp azoknak, aki az édesebb ízeket kedvelik:
Az eritrit nehezen oldódik hideg ételekben, így aki azzal szeretné édesíteni érdemes előtte megdarálnia, hogy finomabb szemcséjű legyen. Ezen kívül kiválóan édesíthető folyékony édesítőszerrel vagy nyírfacukorral, azonban az utóbbi energia-és és szénhidrát tartalmával számolni kell.
Energia-és tápanyagtartalom 1 db jégkrémben:
Energia: 87 kcal
Fehérje: 1 g
Zsír: 7 g
Szénhidrát: 3,5 g
A receptet összeállította: Sárga Diána, dietetikus