(gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, cukormentes)
Hozzávalók 6 fagyihoz:
100 g szeder
100 g áfonya
160 g kókuszkrém
6 db fagyi forma
Elkészítés:
Néhány alapanyagból egyszerűen készíthető házilag gyümölcsfagyi.
Ahhoz, hogy különböző színűek legyenek, először a forma kb. feléig/ egy harmad részéig öntjük a kókuszkrémet, majd betesszük a fagyasztóba kb. 10 percre. Ez idő alatt alaposan megmossuk a gyümölcsöket, majd botmixer segítségével összeturmixoljuk őket. A 10 perc elteltével kivesszük a formákat, és az enyhén fagyott kókuszkrém tetejére öntjük a gyümölcsturmixot. Az egyszínű fagyikhoz a maradék alapanyagokat összekeverjük és ezeket is a formákba öntjük, majd visszatesszük a fagyasztóba kb. 30 percre. Amikor már enyhén megdermedtek, belehelyezzük a pálcikákat és néhány órás fagyasztás után már fogyasztható is a nyári frissítő finomság.
Energia-és tápanyagtartalom 1 fagyiban:
Energia: 40 kcal
Fehérje: 0 g
Zsír: 3 g
Szénhidrát: 2 g
A receptet és fotót készítette: Sárga Diána, dietetikus