(gluténmentes, diabetikus)
Hozzávalók 6 szelethez:
- 5 dl natur görög joghurt
- 12 dkg eritrit
- 5 dkg barna rizsliszt
- 4 db tojásfehérje
- 1 db citromhéj
Elkészítés:
A barna rizslisztet átszitáljuk, az eritritet ledaráljuk por állagúvá és alaposan összekeverjük a görög joghurttal, majd a habbá vert tojásfehérjével lazítjuk. Kevés reszelt citromhéjat hozzáadva pikánsabbá tehetjük az ízét. Ezt követően egy kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral, majd egyenletesen eloszlatjuk benn a tortamasszát. Előmelegített sütőben 160 fokon 30-40 percig sütjük, majd hagyjuk a sütőben kihűlni, hogy ne essen össze. Ízlés szerint tálalhatjuk friss gyümölcsökkel.
Energia- és tápanyagtáblázat 1 szeletben:
Energia: 121 kcal
Fehérje: 5 g
Zsír: 6,5 g
Szénhidrát: 10,5 g
Varga Dóra
Dietetikus