Az amerikai sajttorta gesztenyés változata ezúttal laktózmentes, cukormentes, IR barát verzióban!
Hozzávalók 8 szelethez:
- 150 g Korpovit keksz
- 50 g laktózmentes vaj
- 250 g laktózmentes mascarpone
- 100 g eritrit
- 200 g cukormentes gesztenyemassza
- 2 db tojás
Elkészítés:
Az aprítógépbe dobjuk a kekszeket és finomra daráljuk. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, majd jól elkeverjük. Egy sütőformát kibélelünk sütőpapírral , majd beleöntjük a morzsás alapot, és jól lenyomogatjuk. Hűtőben pihentetjük, amíg elkészítjük a a krémet.
Egy tálba öntjük a mascarponét és eritritet, majd egy robotgép segítségével simára keverjük. Hozzáadjuk az áttört gesztenyemasszát, és további 1-2 percig keverjük. Végül folyamatos keverés mellett jöhetnek a krémbe egyesével a tojások.
A masszát belecsorgatjuk lehűlt formába, 170 fokon 30-35 percig sütjük, majd a sütőt lekapcsolva további 10-15 percig a sütőben hagyjuk. A hűtőben megvárjuk, míg kihűl, majd tálaljuk.
1 szelet tápanyagtartalma:
304 kcal, 6,5 gramm fehérje, 23,5 gramm szénhidrát, 20 g zsír
A receptet összeállította:
Fülöp Lili, dietetikus