Cukor- és tejmentes, tojásmentes reggeli.
Hozzávalók: (2 főre)
-4 szelet teljes kiőrlésű toast kenyér
-3 dl növényi ital (én most kókusz italt használtam)
-2 ek lenmagliszt
-2 ek eritrit
-vanília kivonat vagy fél vanília rúd kikapart magjai
-fahéj ízlés szerint
-1 ek növényi olaj
-100g fagyasztott erdei gyümölcs
-4 ek kókuszjoghurt
Elkészítés:
A növényi italt egy tálba öntöm. Hozzákeverem a lenmaglisztet, a vaníliát, fahéjat és az eritritet. Érdemes villával, vagy kézi habverővel csomómentesre keverni a masszát, mert a lenmagliszt gyorsan magába szívja a folyadékot. Olajat hevítek egy tapadásmentes serpenyőben és ameddig melegszik, addig a kenyér szeleteket megforgatom az édes masszában, majd mindkét oldalát aranybarnára sütöm.
Az erdei gyümölcsöt kevés vízzel alacsony lángon főzöm, ameddig be nem sűrűsödik. Rácsurgatom a francia bundás kenyér tetejére. 1-1 evőkanál kókuszjoghurtot is kanalazok rá.
Egy adag energia- és tápanyagtartalma:
371 kcal, 7g fehérje, 25g zsír, 21g szénhidrát
A receptet összeállította és fotó:
Szabó Lucia dietetikus