(IR kompatibilis, gluténmentes, tejmentes, laktózmentes, tojásmentes)
Hozzávalók (4 személyre):
- 8 nagyobb karika ujjnyi vastagságú padlizsán
- 2 közepes méretű paradicsom
- friss bazsalikom
- só, bors
- 1 kis gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál olíva olaj
Elkészítés:
A padlizsánt megmossuk, és egyenletes karikákat vágunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és előmelegített sütőben 180°C-on kb. 15-20 percig sütjük. Amíg sülnek a padlizsán karikák elkészítjük a bruschetta feltétjét. A paradicsomokat apró kockákra vágjuk, és egy edénybe helyezzük. Ízesítjük olíva olajjal, egy gerezd átnyomott fokhagymával, sóval, borssal és friss aprított bazsalikommal. Amikor elkészült a padlizsán, akkor a tetejére halmozzuk a feltétet és friss bazsalikomlevéllel díszítve tálaljuk.
Energia-és tápanyagtartalom 1 adagban:
Energia:44 kcal
Fehérje: 1 g
Zsír: 3 g
Szénhidrát: 3 g
A receptet összeállította
Sárga Diána dietetikus