IR-kompatibilis, diabetikus
Hozzávalók 12 db-hoz:
- 340 gramm zabpehelyliszt
- 100 g eritrit
- 3 db tojás
- 1 kis csomag sütőpor
- 1 rúd vanília
- 100 g vaj
- 400 g erdei gyümölcs
- 10 szem dió
Elkészítés:
Összekeverjük egy tálban a száraz hozzávalókat, így a zabpehelylisztet, sütőport, erirtitet és a vanília kikapart belsejét. Egy másik tálban kikeverjük a tojásokkal a vajat, majd összekeverjük a száraz és a nedves hozzávalókat. Amennyiben szükséges 1-2 dl vizet a tésztához adva javíthatunk az állagon (kisebb tojás esetében biztosan szükség lesz rá).
Egy muffin formába elkezdjük adagolni a tésztát. A forma 1/3 részéig töltjük a tésztával, megszórjuk durvára vágott dióval és piros bogyós gyümölccsel. Majd a következő adag tésztát is rátesszük a gyümölcsös-diós alapra, míg a muffin forma 2/3-ig meg nem telik. Ezt követően a tetejét diszítjük kevés dióval és gyümölccsel, melyet kicsit bele is nyomkodunk a tésztába.
180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük a muffinokat.
Energia- és tápanyagtartalom 1 db-ban:
Energia: 266 kcal
Fehérje: 96 g
Zsír: 23 g
Szénhidrát: 15 g