Hozzávalók 4 adaghoz:
- 600 g eper
- 6 dl kókusztej
- 2 dl kókusz főzőkrém
- 1 evőkanál (8 g) rizsliszt
- 2 evőkanál méz
- fél citrom leve
- 1 rúd vanília
- 50 g szeletelt mandula
Elkészítés:
A megmosott epret feldaraboljuk, majd egy tűzálló edénybe tesszük, meglocsoljuk a citromlével, összekeverjük a mézzel, és a vanília rúd kikapart belsejével, és 3-4 percig forraljuk. Levesszük a tűzről, és miután kicsit lehűlt, krémesre turmixoljuk. Hozzáadunk 2 dl vizet, 6 dl kókusztejet, és visszatesszük a tűzre. A lisztet keverjük simára a főzőkrémmel. A levest besűrítjük a habarással, majd forraljuk össze. A kész levest hagyjuk kihűlni. Szeletelt mandulával díszítve, hidegen tálaljuk.
Energia- és tápanyagtartalom 1 adagban:
- Energia: 241 kcal
- Fehérje: 5,7 g
- Zsír: 13 g
- Szénhidrát: 24 g
A receptet összeállította:
Rajcsik Enikő, a Budai Endokrinközpont dietetikusa