Hozzávalók 2 adaghoz:
- 6 dl rizstej
- 4 evőkanál rizsdara
- 3 dkg cukor vagy más édesítőszer
- tetejére ízlés szerint kakaópor
Elkészítés:
Egy lábosban a rizstejet feltesszük főni, mielőtt forrni kezd, apránként beleszórjuk a rizsdarát. Folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg a daraszemek teljesen megdagadnak, és a gríz besűrűsödik. Ugyanúgy viselkedik a rizsdara is, mint a búzadara. Levéve a tűzről belekeverjük a cukrot, vagy egyéb édesítőszert. Tányérokba szedjük, és amikor már egy kicsit meghűlt, a tetejét meghintjük kakaóporral.
Energia- és tápanyagtartalom 1 adagban:
- Energia: 384 kcal
- Fehérje: 4 g
- Zsír: 4 g
- Szénhidrát: 85 g