Születésnapra, zsúrra vagy csak egy kávé mellé ajánljuk a cukormentes túrótortát, amelynek a krémjében köszön vissza a túró, a tejszín, az illatos citrom és vanília elegye.
Hozzávalók: (26 cm tortaforma, 20 szelethez)
Az alaphoz:
- 200g liszt (nálam fele teljes kiőrlésű, fele sima)
- 70g eritrit
- 75g vaj
- 1 tojás
- 0,5 csomag sütőpor
A töltelékhez:
- 125g vaj
- 200g eritrit
- 1 tk vanília kivonat
- 1 csomag cukormentes vaníliás pudingpor
- 3 tojás
- 500g krémtúró
- 2 dl tejföl
- 200ml habtejszín ( habbá verve)
- 1 db citrom héja
- 6 ek cukormentes lekvár
Elkészítés:
Először a tésztát készítjük el. Minden hozzávalót összekeverünk, és a kivajazott tortaforma aljára terítjük, valamint ügyeljünk, hogy az oldalára is jusson 2-3 cm magasan tészta.
A töltelékhez először habbá verjük a tejszínt. Egy másik tálban a vajat, eritritet, pudingport, tojásokat habosra keverjük, hozzáadjuk a túrót, és a tejfölt, ízesítjük citromhéjjal, vaníliával. A végén beleforgatjuk a tejszínhabot is. A tölteléket a tésztára borítjuk, tetejét elsimítjuk. Lekvárpöttyöket helyezünk el a tetején.
170°C-on, légkeveréses sütőben körülbelül 1 óra 15 percig sütjük. (Sütőből kivéve hűlés után még dermedni fog.)
Egy szelet energia- és tápanyagtartalma:
214 kcal, 5g fehérje, 15g zsír, 14g szénhidrát, 1g rost
A receptet összeállította és fotózta:
Szabó Lucia
dietetikus