A csipkerózsa áltermése (bogyója) természetes védelmet nyújt a hideg, szeles időben a meghűléses betegségekkel szemben, hiszen több C-vitamint tartalmaz, mint a citrom! A C-vitamin segíti a vas felszívódását.
Emellett tartalmaz még B-, K-, és P vitaminokat is. A P-vitamin kedvezően hat a hajszálerekre és gátolja a C-vitamin bomlását.
Vitathatatlan, hogy a csipkehúsból készült tea aktivizálja immunrendszerünket és antioxidáns.
Elkészítésénél a vitamintartalma miatt sohasem főzzük, hanem 1 evőkanálnyi csipkehúst 2 dl vízben szobahőmérsékleten 6 órán keresztül áztatunk. Fogyaszthatjuk hidegen vagy langyosítva, naponta akár 2-3 csészével is.
Az érett bogyókból lekvárt, szörpöt, bort és pálinkát is készítenek.
Kérdésével forduljon bizalommal Csókáné dr. Török Orsolya fitoterapeuta szakértőnkhöz. Minden kedden 15.00-17.00 óra között Török Orsolya fitoterápiás tanácsadással várja!
Rendeljen csipkebogyó teát webshopunkból: << Csipkebogyó tea >>
forrás: www.endokrinkozpont.hu