(diabetikus, tojásmentes)
Hozzávalók 12 db kekszhez:
- 100 g vaj
- 70 g xilit (itt beszerezhető)
- 40 g kókuszreszelék (itt beszerezhető)
- 1 citrom reszelt héja
- fél citrom leve
- 70 g zabpehelyliszt (itt beszerezhető)
- 1 ek lenmagpehely (itt beszerezhető)
Elkészítés:
A felolvasztott vajat kikeverjük a xilittel, hozzáadjuk a kókuszreszeléket, a citrom reszelt héját és a citrom egyik felének a kifacsart levét. Majd hozzákeverjük a zabpehelylisztet, lenmagpelyhet, ha szükséges kevés vízzel vagy tejjel könnyebben formázhatóvá tehetjük. Sütőpapírral bélelt tepsire kis halmokat teszünk és egy kanál segítségével ellapítjuk, vagy keksznyomót is használhatunk. 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük.
Energia - és tápanyagtartalom 1 db-ban:
Energia: 130 kcal
Fehérje: 2 g
Zsír: 9 g
Szénhidrát: 8 g
A receptet összeállította
Varga Dóra dietetikus