(gluténmentes, tejmentes, IR-kompatibilis)
Hozzávalók 12 szelethez:
100 g barnarizs liszt
100 g köles liszt
2 db tojás
80 g light margarin (tejmentes)
0,5 csomag sütőpor (gluténmentes)
1 db nagyobb citrom leve és reszelt héja
kb. 25 db nagy levél bazsalikom
50 g xilit
20 g eritrit
Elkészítés
Először alaposan megtisztítjuk a citromot, kis lyukú reszelőn lereszeljük a héját, majd kifacsarjuk a levét. A bazsalikom leveleket megmossuk, majd a citrom kifacsart levével és lereszelt héjával összeturmixoljuk botmixer segítségével. Ezt követően kimérjük a liszteket, hozzáadjuk a sütőport és összekeverjük őket. Ezután hozzáadjuk a két tojást és az olvasztott margarint is, majd akár a botmixer, vagy habverő segítségével alaposan összedolgozzuk az alkotókat. Legvégül, pedig hozzákeverjük az előzőleg elkészített citromos-bazsalikomos levet. Enyhén zsiradékkal kikent kisebb méretű (szilikon) kuglóformába öntjük a kevert tésztát, és előmelegített sütőben 160 C-on kb. 35-40 percig sütjük.
Energia-és tápanyagatartalom 1 szeletben:
Energia: 102 kcal
Fehérje: 3 g
Zsír: 3 g
Szénhidrát: 17 g
Receptet és fotót készítette:
Sárga Diána, dietetikus