Glutén-, cukor- és tejmentes gyümölcsös édesség.
Hozzávalók: (2 főre)
- 1 db közepes őszibarack
- 2 dl kókusztejszín
- 1 db egész tojás
- eritrit ízlés szerint
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 tk almaecet
- 2 dl hajdinaliszt (kb 100g)
-1-2 ek olaj
- fahéj és vanília ízlés szerint
Elkészítés:
A barackot megmosom és meghámozom. Körülbelül 0,5 cm vastag szeletekre vágom.
A kókusztejszínben elkeverem az egy teáskanál almaecetet és állni hagyom (ezzel "aludttej" állagot tudok elérni). Ez idő alatt összekeverem a lisztet a szódabikarbónával és az eritrittel. Ízesítem fahéjjal és vaníliával.
A tésztához összekeverem a száraz és nedves hozzávalókat. A barackokat egyenként megmártom a palacsintatésztában és teflon serpenyőben, kevés olajon aranybarnára sütöm mindkét oldalát.
Egy adag energia- és tápanyagtartalma:(tahini és füge nélkül)
574 kcal, 10g fehérje, 38g zsír, 46g szénhidrát
A receptet összeállította:
Szabó Lucia dietetikus