(diabetikus, gluténmentes, tejmentes)
Hozzávalók 14 szelet süteményhez:
Tésztához:
• 45 g zabpehelyliszt (gluténmentes)
• 3 db nagyobb méretű tojás
• 45 g xilit
Csokiöntethez
• 1 db (puha) kisebb méretű avokádó
• 30 g cukor-és glutánmentes étcsokoládé
• 15 g xilit
• 30 g margarin (tejmentes)
• 15 g durvára vágott dió
Elkészítés:
Előszőr piskótát készítünk. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgájához hozzákeverjük a xilitet, a lisztet (és 3 evőkanál vizet). Amikor habosra vertük a sárgáját, óvatosan, hogy ne törjön össze hozzákeverjük a habbá vert fehérjét. Kisebb méretű tepsibe sütőpapirra öntjük, majd előmelegített sütőben 150°C-on kb. 20 percig sütjük.
Amíg készül a piskóta elkészítjük a krémet. Az avokádót megtisztítjuk, krumpltörővel összenyomjuk. A csokoládét és a margarint gőz felett megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a xilitet. Végül az avokádót egyenletesen eloszlatjuk a csokiban. Ha megsült a piskóta a tetejét és az oldalát bevonjuk a csokikrémmel, majd a tetejét dióval díszítjük.
Energia-és tápanyagtartalom 1 szeletben:
Energia: 82 kcal
Fehérje: 2,5 g
Zsír: 5 g
Szénhidrát: 8 g