Hozzávalók 12 szelethez:
- 300 g zabpehelyliszt
- 1 csomag sütőpor
- 100 g eritrit
- 3-4 ek görög joghurt
- 50 g vaj
- 1 db citrom
- 1 db tojás
- 1,5 kg alma
- 2 ek zabkorpa
- fahéj
Elkészítés:
A meghámozott almát lereszeljük, és a citrom kifacsart levével alaposan meglocsoljuk. Elkészítjük a tésztát a zabpehelyliszt, sütőpor, eritrit, joghurt, vaj hozzáadásával, és egy jól nyújtható tésztát gyúrunk. Fél órán keresztül hőtőben pihentetjük a tésztánkat, majd a felét normál tepsi nagyságúra nyújtjuk, és vajjal kikent, kilisztezett tepsibe tesszük. A tésztát vékonyan meghintjük zabkorpával, majd a kifacsart, fahéjjal ízesített almás tölteléket ráhalmozzuk. Kinyújtjuk a tészta másik felét is, majd ráborítjuk az alma tetejére. Megkenjük tojássárgájával, és villával megszurkáljuk, hogy ki tudjon jönni az alma gőze. 180 fokra előmelegített sütőben kb 30-40 percig sütjük.
Energia- és tápanyagtartalom 1 szeletben:
- Energia: 218 kcal
- Fehérje: 5 g
- Zsír: 6 g
- Szénhidrát: 37 g