Áfonyás müzliszelet
(hozzáadott cukrot nem tartalmaz)
Hozzávalók:
- 100 gramm datolya
- 5 teáskanál lenmag
- 80 gramm zabpehely
- 40 gramm puffasztott amaránt
- 50 gramm vörös áfonya
Elkészítés:
A lenmagot néhány órára áztassuk be annyi vízbe, amennyi éppen ellepi, majd ha kocsonyás állaga lett,turmixoljuk le. Közben a datolyát kockákra vágjuk és néhány perc alatt puhára főzzük 100 ml vízben. Ezt követően alaposan összeturmixoljuk. A kapott masszákat összedolgozzuk és hozzáadjuk a zabpelyhet, puffasztott amarántot és a vörös áfonyát. Végül egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, jól elegyengetjük a tepsi aljábanés 180°C-ra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
Összeállította: Varga Dóra - dietetikus - Budai Allergiaközpont
Dietetikai konultáció: Varga Dóra
Az alapanyagokat az EgészségÁruda-ból szereztük be.
forrás: allergiakozpont.hu