Hozzávalók 15 db gombóchoz:
- 50 dkg laktózmentes túró
- 3 db tojás
- 2 dl rizsdara
- 10 dkg gluténmentes zsemlemorzsa
- laktózmentes tejföl
- 2 ek nyírfacukor
- tetejére nyírfacukorból készült porcukor
Elkészítés:
Áttörjük túrót egy villával, majd összegyúrjuk a tojásokkal és a rizsdarával. Egy csipet só belekerülhet, és állni hagyjuk 3-4 órát is, hogy megdagadjon a rizsdara. Ezt követően, vizes kézzel kis gombócokat formálunk belőle, és lobogó enyhén sós vízben kifőzzük. Kell neki 5 perc körülbelül, de nézzünk meg egyet kettévágva, hogy megfőtt-e. A zsemlemorzsát megpirítjuk kevés olajon barnás színűre, hozzáadunk egy kevés nyírfacukrot, és a kiszedett, lecsepegtetett gombócokat belehempergetjük. Tálaláskor ízlés szerint adunk hozzá tejfölt és édesítjük.
Energia- és tápanyagtartalom:
- Energia: 88 kcal
- Fehérje: 3 g
- Zsír: 2 g
- Szénhidrát: 14 g